cart
cart0
cart
menu
baginbox_baner_#afcb1f

LINIA PRODUKCYJNA SOKI NFC

W skład oferowanej przez naszą firmę kompletnej linii produkcyjnej soki NFC o wydajności 1000 kg owoców lub warzyw na godzinę wchodzą:

  1. Urządzenie myjąco - rozdrabniające MT-1000
  2. Prasa taśmowa PT-1000
  3. Urządzenie do pasteryzacji i zbiornik buforowy PRO-500
  4. Półautomatyczna nalewarka ECOFILL PROBOX

Pracę linii produkującej sok jabłkowy NFC w firmie Tęczowy Ogród przedstawia film:

 

 

Tak skonfigurowana linia pozwala produkować 5000-8000 litrów soku na dobę, przy niskim zużyciu nośników energii i wody. Proces produkcyjny soku NFC polega na umieszczeniu w urządzeniu myjącym warzyw lub owoców, które następnie przemieszczane są elewatorem do młynka i rozdrabniane. Rozdrobniona pulpa trafia do prasy taśmowej, za pomocą której wyciskany jest sok. Podczas tego procesu miazga owocowa jest poddana działaniu walców dociskowych prasy taśmowej, z której półsuche wytłoki transportowane są do skrzyni na odpady, a wyciśnięty sok jest przepompowywany do zbiornika buforowego. Ze zbiornika sok trafia do pasteryzatora rurowego (kocioł grzejny Wolf i wymiennik ciepła), gdzie jest podgrzewany do temperatury 78–80°C. Po pasteryzacji sok rozlewany jest do worków bag-in-box, które po ostudzeniu są umieszczane w kartonach.

Jeżeli mają Państwo pytania prosimy o kontakt.

 

Charakterystyka elementów linii oraz specyfikacje znajdują się poniżej:

baner_bib_1